• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Klassieke speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een topklassieker! Opgelet: Begin op tijd, want speculaas wordt beter als je het een nachtje laat rusten. 

bereiding
  1. 1

    Doe de boter en suiker in een kom en klop het zacht en romig. Roer er ook de melk en citroenrasp door.

  2. 2

    Meng de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden door elkaar. Zeef dit bij het boter-suiker mengsel. Kneed alles goed door elkaar tot er samenhangend deeg ontstaat. Maak een platte schijf van het deeg, pak het in wat plastic folie en laat het tenminste 1 uur tot maximaal 1 dag in de koelkast rusten. Hoe langer het deeg ligt, hoe beter de smaken zich kunnen ontwikkelen.

  3. 3

    Haal het deeg 10 minuutjes voor je er de koekjes van gaat maken uit de koelkast. Anders is het echt knoeterhard en kun je er niet zo veel mee. Verwarm ook de oven voor op 180 °c (160 voor een heteluchtoven.)

  4. 4

    Bak de speculaas 10 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de boter en suiker in een kom en klop het zacht en romig. Roer er ook de melk en citroenrasp door.

  2. 2

    Meng de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden door elkaar. Zeef dit bij het boter-suiker mengsel. Kneed alles goed door elkaar tot er samenhangend deeg ontstaat. Maak een platte schijf van het deeg, pak het in wat plastic folie en laat het tenminste 1 uur tot maximaal 1 dag in de koelkast rusten. Hoe langer het deeg ligt, hoe beter de smaken zich kunnen ontwikkelen.

  3. 3

    Haal het deeg 10 minuutjes voor je er de koekjes van gaat maken uit de koelkast. Anders is het echt knoeterhard en kun je er niet zo veel mee. Verwarm ook de oven voor op 180 °c (160 voor een heteluchtoven.)

  4. 4

    Bak de speculaas 10 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.