Recept

Burgers met pompoenketchup

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als je deze ketchup hebt geproefd, wil je nooit meer 'n andere

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit voor de ketchup de pompoen, selder, tomaat, ui en knoflook aan in de olie. Doe er het laurierblad bij en blus met 250 ml water. Laat 35 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen. Verwijder het laurierblad en doe er de azijn, suiker en wat peper en zout bij. Mix glad tot sausdikte. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

  2. 2

    Sprenkel wat olijfolie over de pompoenblokjes, schep ze op een bakplaat en rooster 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Snipper de knoflook en sjalot fijn. Meng het gehakt met de pompoenblokjes, de knoflook en sjalot. Kruid met koriander- en komijnpoeder.

  4. 4

    Vorm 4 burgers van het gehakt en bak ze in wat boter aan beide kanten goudbruin.

  5. 5

    Snij de tomaten en komkommer in plakjes, spoel en droog de rucola. Halveer de pistolets en leg er wat van de rucola op, een burger, plakjes tomaat en komkommer. Serveer met de pompoenketchup.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burgers met pompoenketchup

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!