Citroentaart met sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroentaart met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dubbel zoveel citrus, voor echte liefhebbers

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 125 g boter in blokjes.

    Verwarm de oven voor op 200° C.

    Beboter de taartvorm.

    Pers de citroenen en de sinaasappels.

    Smelt 100 g boter.

  2. Deeg

  3. 2

    Doe de bloem, boterblokjes, poedersuiker, room, melk, 1 ei en een snuifje zout in een keukenmachine en draai tot het deeg een bal vormt en loslaat van de bodem. Wikkel in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in de taartvorm. Prik de bodem in met een vorm. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.

  4. 3

    Dek de taartbodem af met aluminiumfolie. Bestrooi met droge bonen of keramische bakparels en bak 10 minuten blind in de oven. Verwijder de folie en de bonen, zet nog 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  5. 4

    Verlaag de oventemperatuur tot 180° C.

  6. 5

    Klop 3 eieren en de dooier los met de suiker. Schenk er het fruitsap en de gesmolten boter bij. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Zet ± 45 minuten in de oven, tot de crème stolt en mooi goudgeel kleurt. Laat minstens 1 uur afkoelen en opstijven in de vorm. Ontvorm en werk af met plakjes gekonfijte sinaasappel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 125 g boter in blokjes.

    Verwarm de oven voor op 200° C.

    Beboter de taartvorm.

    Pers de citroenen en de sinaasappels.

    Smelt 100 g boter.

  2. Deeg

  3. 2

    Doe de bloem, boterblokjes, poedersuiker, room, melk, 1 ei en een snuifje zout in een keukenmachine en draai tot het deeg een bal vormt en loslaat van de bodem. Wikkel in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in de taartvorm. Prik de bodem in met een vorm. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.

  4. 3

    Dek de taartbodem af met aluminiumfolie. Bestrooi met droge bonen of keramische bakparels en bak 10 minuten blind in de oven. Verwijder de folie en de bonen, zet nog 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  5. 4

    Verlaag de oventemperatuur tot 180° C.

  6. 5

    Klop 3 eieren en de dooier los met de suiker. Schenk er het fruitsap en de gesmolten boter bij. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Zet ± 45 minuten in de oven, tot de crème stolt en mooi goudgeel kleurt. Laat minstens 1 uur afkoelen en opstijven in de vorm. Ontvorm en werk af met plakjes gekonfijte sinaasappel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.