Recept

Chocoladekerstcake met kokoscrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een prachtige kerstcake.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de eieren met de suiker en de kokosolie tot een luchtig geheel. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder en roer dit voorzichtig door het ei-mengsel. Voeg een snuifje zout toe en meng.

  2. 2

    Beboter en bebloem twee springvorm met een diameter van 20 cm. Verdeel het beslag erover en schuif 30 à 35 minuten in de oven. Ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Mix voor de kokoscrème de boter glad. Zeef het poedersuiker erbij en mix een paar minuten tot een egale crème. Giet tot slot in een straaltje de kokosmelk in het beslag en mix tot een egaal geheel.

  4. 4

    Hak de chocolade grof. Bestrijk 1 cake met een dun laagje kokoscrème en bestrooi met de chocolade. Bestrijk ook de tweede cake met de crème en leg (met de kokoscrème naar beneden toe) op de eerste cake.

  5. 5

    Bestrijk met behulp van een spatel de hele cake met kokoscrème. Werk tot slot af met de geroosterde kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladekerstcake met kokoscrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!