Recept

Naked cake-trio met karamel, rode vruchten en chocolade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een naked cake is een cake die niet overal even royaal bedekt is met een 'toplaagje' zodat je de cake erdoorheen ziet. 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter, de suiker, het vanille-extract en het zout in een kom en klop een paar minuten tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel goed door.

 2. 2

  Meng in een andere kom de bloem en het maiszetmeel en voeg de helft toe aan het botermengsel. Meng voorzichtig. Voeg dan de andere helft toe en meng goed tot alles is opgenomen. Voeg geleidelijk aan de melk toe tot deze helemaal is opgenomen in het beslag.

 3. 3

  Beboter en bebloem 3 springvormen met een diameter van 20 centimeter. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 3 vormen. Zet 30 tot 35 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.

 4. 4

  Klop voor de frosting de boter glad. Zeef de bloemsuiker en klop door het beslag. Giet de melk samen met het citroensap en een snuifje zout door het beslag en meng tot een egale mix.

 5. 5

  Zet de eerste cake op een taartschaal. Lepel een laag frosting op de bovenkant van de taart en verdeel gelijkmatig met een spatel. Breng de frosting zorgvuldig aan op de zijkanten, maar maak de laag niet overal even dik zodat je de cake nog door de frosting ziet komen. Doe hetzelfde met de twee andere cakes.

Naked cake met karamel
 1. 1

  Doe de suiker met 60 millimeter water in een pan met een dikke bodem en breng zonder roeren in 15 à 20 minuten aan de kook tot de suiker is opgelost en karamelkleurig is.

 2. 2

  Haal de pan van het vuur en voeg de room voorzichtig toe (het mengsel gaat bruisen). Zet op een zachter vuur en roer nog 2 minuten door.

 3. 3

  Neem opnieuw van het vuur en voeg de boter en het zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de cake. Laat druipen langs de zijkanten. Werk af met noten.

Naked cake met rode vruchten
 1. 1

  Verwarm de diepsvriesbosvruchten met de kristalsuiker en het citroensap. Laat afkoelen en verdeel over de cake. Werk de bovenlaag af met vers rood fruit en poedersuiker.

Naked cake met chocolade
 1. 1

  Hak de chocolade grof en strooi over de cake. Bedek ook de zijkanten. Decoreer de bovenkant afwisselend met Maltesers en Ferrero Rochers. Leg er hier en daar een paar chocoladesigaren tussen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Naked cake-trio met karamel, rode vruchten en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!