Recept

Pasta met geroosterde groenten, plantaardige feta en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegan pasta

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de saus. Schil alle groenten en snij ze in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de groenten goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort met de rode wijn. Laat even sudderen, giet de bouillon en het bietensap erbij en laat zo’n 25 minuten sudderen.

  2. 2

    Snij de tofu in stukjes en meng met de rozemarijn. Doe de ingrediënten voor de saus in een blender en maak ze zo fijn mogelijk. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe naar smaak. Zet de saus opzij.

  3. 3

    Maak de geroosterde groeten. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Snij de wortelen en prei eerst in vier even lange stukken en vervolgens in reepjes. Snij de rode biet in stukjes. Meng de groenten in een ovenschaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak ze ongeveer 35 – 40 minuten in de oven op 170°C (boven- en onderwarmte).

  4. 4

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Voeg de groenten toe en overgiet met een lepeltje saus. Verbrokkel de vegan feta en strooi over de pasta en garneer met granaatappelpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met geroosterde groenten, plantaardige feta en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!