Recept

Jachtschotel van hertengehakt en pastinaakpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke, feestelijke ovenschotel! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hou 1 pastinaak opzij voor de afwerking, schil de rest en snij in grove stukken. Schil de aardappelen en snij doormidden.

  2. 2

    Kook de aardappelen samen met de pastinaak gaar in de melk. Vul eventueel aan met water tot ze onderstaan. Doe er het kruidenboeket, de steranijs, de kruidnagel en de jeneverbessen bij. Kruid met zout en kook in 25 minuten gaar.

  3. 3

    Pel intussen de rode ui, snipper fijn en fruit in een lepel boter. Doe er het hertengehakt bij en bak het rul in wat boter. Hak de pistachenoten en de dadels grof en roer door het gare gehakt. Breng nog verder op smaak met fijngehakte tijm, rozemarijn en bladpeterselie.

  4. 4

    Giet de aardappelen en pastinaak af, verwijder het kruidenboeket en de kruiden en draai door een passe-vite. Kruid met nootmuskaat, peper en zout, roer er een klont boter door en een scheutje melk, zodat je een smeuïge puree krijgt.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in met boter en lepel er de helft van de pastinaakpuree in. Verdeel daarover het hertengehakt en lepel daarop de rest van de pistanaakpuree. Bestrooi met het paneermeel. Schil de laatste pastinaak, snij hem overlangs in vieren en leg de stukken op het paneermeel.

  6. 6

    Verdeel een flinke klont boter in vlokjes. Leg ze op de schotel en gratineer 30 minuten in de hete oven. Haal uit de oven en garneer met een takje verse rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Jachtschotel van hertengehakt en pastinaakpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!