Recept

Cocotte met spinazie en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met truffelsoldaatjes. Rooster daarvoor sneetjes wit brood, druppel er wat truffelolie over en snij ze in lange repen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een pan en bak de spinazie kort op tot hij geslonken is. Knijp heel goed uit.

  2. 2

    Beboter 4 vuurvaste vormpjes en leg er wat spinazie is. Snij de pancetta in stukjes, bak even op en strooi over de spinazie. Brokkel er de blauwe schimmelkaas over. Breek een ei in elke cocotte en breng op smaak met zout.

  3. 3

    Giet er een beetje room bij en zet de cocottes in een bakblik gevuld met kokend water.

  4. 4

    Bak de cocottes 15 minuten in de oven, zodat de eitjes net gaar zijn, maar de dooiers nog zacht.

  5. 5

    Werk af met wat grof zeezout en een paar eetbare bloemetjes voor een extra feestelijk effect.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cocotte met spinazie en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!