Recept

Oesters met vichyssoise van erwtjes en zeekraaltempura

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oesters zoals je ze nog nooit gegeten hebt.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel de spinazie. Schil de aardappel en snij in blokjes. Maak de prei schoon en snij in ringen. Fruit de ui aan in wat olie. Voeg er de prei, spinazie, aardappel en erwtjes aan toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is en voeg dan de bouillon toe, laat 10 minuten koken.

  2. 2

    Voeg de munt toe, laat nog drie minuten verder koken. Mix fijn en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Maak het tempurabeslag. Meng het bakpoeder door de bloem en het maïszetmeel. Voeg het spuitwater toe, het beslag mag wat klonteren. Haal de zeekraal door het beslag en bak 2 minuten in ruim wat olie of in de friteuse.

  4. 4

    Haal de oesters uit hun schelp. Mix het vocht dat vrijkomt nog even door de vichyssoise. Lepel een bodempje in de oesterschelp, leg er de oester terug in en werk af met de tempura van zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oesters met vichyssoise van erwtjes en zeekraaltempura

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!