Recept

Maanzaadpannenkoeken met ananas en muntsuiker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer je pannenkoeken eens met fruit. De rest van de ananas snij je in kleine blokjes en kun je zo met de muntsuiker serveren... Heerlijk fris.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met 75 gram suiker, een snuifje zout, de maanzaadjes en het bicarbonaat in een kom. Vorm een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Roer ze lichtjes los en meng met de bloem. Smelt 30 gram boter en giet samen met de melk bij het beslag, meng tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Schil de ananas en verwijder het harde middenstuk. Snij de helft in dunne plakjes. Smelt de rest van de boter en bak de schijfjes ananas erin, bestrooi met de rest van de suiker en laat kort karamelliseren.

  3. 3

    Lepel een pollepel van het beslag in een pannenkoekenpan en leg er een schijfje ananas op. Draai om als de bovenkant bijna droog is. Bak de andere kant nog kort en hou warm. Herhaal tot het pannenkoekendeeg en alle schijfjes ananas op zijn.

  4. 4

    Stamp de rietsuiker met de verse munt jn in een vijzel. Snij de schil van 1 limoen en snipper fijn. Snij de andere limoen in partjes.

  5. 5

    Schik de pannenkoeken op een bord, bestrooi met de muntsuiker en de limoenrasp en geef er een partje limoen bij. Laat de pannenkoeken niet koud worden. Geef er nog een bolletje vanille-ijs of limoensorbet bij, dat maakt het helemaal af!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maanzaadpannenkoeken met ananas en muntsuiker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!