Crêpe suzette met roze pompelmoes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crêpe suzette met roze pompelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een variant op de klassieke crêpe suzette.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden. Klop de melk met het ei, het eigeel, de olie en de Grand Marnier los en giet dit bij de bloem. Meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Bak de pannenkoeken in een koekenpan en hou ze warm.

  3. 3

    Snij de helft van de pompelmoesschil in fijne sliertjes. Snij het vruchtvlees à vif los en vang het sap op.

  4. 4

    Laat de suiker karamelliseren in een pan met antiaanbaklaag zonder te roeren. Roer de boter door de karamel. Giet het pompelmoessap erbij en laat goed inkoken. Giet de helft van de Grand Marnier erbij en meng.

  5. 5

    Plooi de pannenkoeken in vieren en leg ze met de saus in de pan. Schik er wat partjes pompelmoes op. Zorg ervoor dat de pannenkoeken doordrenkt zijn met de saus. Bestrooi ze met de pompelmoesrasp. Giet de resterende Grand Marnier erbij, draai het vuur hoog en flambeer. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden. Klop de melk met het ei, het eigeel, de olie en de Grand Marnier los en giet dit bij de bloem. Meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Bak de pannenkoeken in een koekenpan en hou ze warm.

  3. 3

    Snij de helft van de pompelmoesschil in fijne sliertjes. Snij het vruchtvlees à vif los en vang het sap op.

  4. 4

    Laat de suiker karamelliseren in een pan met antiaanbaklaag zonder te roeren. Roer de boter door de karamel. Giet het pompelmoessap erbij en laat goed inkoken. Giet de helft van de Grand Marnier erbij en meng.

  5. 5

    Plooi de pannenkoeken in vieren en leg ze met de saus in de pan. Schik er wat partjes pompelmoes op. Zorg ervoor dat de pannenkoeken doordrenkt zijn met de saus. Bestrooi ze met de pompelmoesrasp. Giet de resterende Grand Marnier erbij, draai het vuur hoog en flambeer. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.