Rode bieten-raapjesstoemp met gebraden kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode bieten-raapjesstoemp met gebraden kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in 30 minuten! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet ze met de olijfolie en bak ze in 25 à 30 minuten gaar in de oven. Draai de kippenbouten regelmatig tijdens het bakken.

  2. 2

    Schil de aardappelen en de rapen en snij ze in stukken. Verwarm de kippenbouillon en kook de aardappelen en rapen daarin gaar.

  3. 3

    Giet af en plet grof met de pureestamper. Hak de rode bieten fijn en meg door de puree, samen met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak grof. Werk de puree af met de geroosterde hazelnoten en een takje verse peterselie. Serveer er de kippenbouten bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet ze met de olijfolie en bak ze in 25 à 30 minuten gaar in de oven. Draai de kippenbouten regelmatig tijdens het bakken.

  2. 2

    Schil de aardappelen en de rapen en snij ze in stukken. Verwarm de kippenbouillon en kook de aardappelen en rapen daarin gaar.

  3. 3

    Giet af en plet grof met de pureestamper. Hak de rode bieten fijn en meg door de puree, samen met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak grof. Werk de puree af met de geroosterde hazelnoten en een takje verse peterselie. Serveer er de kippenbouten bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.