Recept

Stoemp met geroosterde bloemkool, kappertjes en kibbeling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in 30 minuten! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook 20 minuten gaar in gezouten water.

  2. 2

    Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in 10 minuten gaar. Giet af, doe in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en za'atar. Rooster 10 minuten onder de grill.

  3. 3

    Maak de kibbeling. Snij het koolvishaasje in plakken van 1 cm dik. Zet 3 kommetjes klaar: een met de bloem gekruid met peper en zout, een met het losgeklopte eiwit en een met de panko met de citroenschil.

  4. 4

    Wentel elk stukje vis eerst door de gekruide bloem, dan door het eiwit en tot slot door de panko. Zet een pannetje op het vuur met de olijfolie, laat heet worden en frituur de stukjes vis krokant en goudbruin.

  5. 5

    Spoel de bieslook en de veldsla. Giet de aardappelen af, laat nog even drogen op het vuur en doe de bloemkoolroosjes, de boter en de melk erbij. Plet tot een stevige stoemp en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snipper er de bieslook bij en meng de helft van de veldsla erdoor.

  6. 6

    Lepel in elk kommetje wat stoemp en geef er wat kibbeling bij. Werk af met plukjes veldsla en lepel er wat kappertjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoemp met geroosterde bloemkool, kappertjes en kibbeling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!