Recept

Tagliatelle met bloemkool en kruidencrumble met kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: vervang de bloemkool eens door broccoli.

bereiding
  1. 1

    Snij de bloemkool in roosjes. Kook ze in goed gezouten water beetgaar.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Fruit de ui zacht in olijfolie en voeg wat zout toe. Pel en snipper de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Laat de knoflook en chilipeper 1 minuut meebakken met de ui.

  3. 3

    Haal de bloemkool uit het water met een schuimspaan. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookwater van de bloemkool.

  4. 4

    Voeg de bloemkool bij de ui en roerbak zo’n 5 minuten. Het is niet erg als die wat uit elkaar valt, dat hoort zo. Voeg de room toe en laat inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Maak intussen de crumble. Doe de gezouten boter in een pannetje. Bak de amandelschilfers goudbruin in de boter. Schep ze eruit in een kommetje. Giet de olijfolie in dezelfde pan en zet het vuur hoog. Roerbak de kappertjes een paar minuten tot ze opengaan en krokant zijn. Doe ze bij de amandelen. Hak de bladpeterselie en dille fijn. Meng de kruiden met de parmezaan onder de amandelen en kappertjes.

  6. 6

    Haal de bloemkoolsaus van het vuur. Laat de rucola slinken in de saus. Meng de pasta onder de bloemkoolsaus. Werk af met de crumble en eventueel nog wat geraspte citroenschil en citroensap. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met bloemkool en kruidencrumble met kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!