Medaillons met spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Medaillons met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met bloemkool & puree 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pel en snipper de sjalot. Meng met het gehakt en driekwart van de bieslook. Kruid met peper. Vorm er balletjes van en draai rond elk balletje 2 plakjes spek. Bind vast met keukentouw.

  2. 2

    Pel een ui en snij in ringen. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Leg de gehaktmedaillons op een met bakpapier beklede bakplaat en leg op elk medaillon wat uienringen. Bak 20 à 25 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

  4. 4

    Bak de beetgare bloemkoolroosjes in wat boter, kruid met peper en zout. Pureer de aardappelen met boter en een scheutje melk en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Lepel de puree op een serveerschotel, leg er de gebakken bloemkoolroosjes en de gehaktmedaillons bij. Strooi er de rest van de bieslook over. Lekker met wat gesmolten boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pel en snipper de sjalot. Meng met het gehakt en driekwart van de bieslook. Kruid met peper. Vorm er balletjes van en draai rond elk balletje 2 plakjes spek. Bind vast met keukentouw.

  2. 2

    Pel een ui en snij in ringen. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Leg de gehaktmedaillons op een met bakpapier beklede bakplaat en leg op elk medaillon wat uienringen. Bak 20 à 25 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

  4. 4

    Bak de beetgare bloemkoolroosjes in wat boter, kruid met peper en zout. Pureer de aardappelen met boter en een scheutje melk en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Lepel de puree op een serveerschotel, leg er de gebakken bloemkoolroosjes en de gehaktmedaillons bij. Strooi er de rest van de bieslook over. Lekker met wat gesmolten boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.