Kalfsstoofpot met morieljes, marsala en truffelpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsstoofpot met morieljes, marsala en truffelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een op-en-top herfstig stoofpotje. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij 'm in repen. Maak de wortelen en de selder schoon en snij in grove stukken.

  2. 2

    Snij het stoofvlees in stukken en bak bruin in een klontje boter en wat olijfolie. Haal het vlees uit de pan. Doe een klontje boter in de pan, voeg de ui, wortel en selder toe en stoof glazig op een zacht vuur.

  3. 3

    Voeg het vlees opnieuw toe samen met 1 el bloem, bak 2 minuten aan en blus met de marsala. Voeg de kalfsfond, het takje tijm en het laurierblaadje toe en laat het geheel 2 uur zacht garen.

  4. 4

    Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Pel en plet de knoflook. Bak de champignons gaar in een scheutje olijfolie, voeg de knoflook en morieljes toe en neem van het vuur.

  5. 5

    Als het vlees bijna zacht is, voeg je de champignons en morieljes toe. Laat die zeker nog 15 minuten meegaren.

  6. 6

    Maak de puree. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng met een scheutje melk, 2 el boter, peper, zout, nootmuskaat en de geschaafde truffel (of een mespunt truffelpasta). Serveer het stoofpotje met de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij 'm in repen. Maak de wortelen en de selder schoon en snij in grove stukken.

  2. 2

    Snij het stoofvlees in stukken en bak bruin in een klontje boter en wat olijfolie. Haal het vlees uit de pan. Doe een klontje boter in de pan, voeg de ui, wortel en selder toe en stoof glazig op een zacht vuur.

  3. 3

    Voeg het vlees opnieuw toe samen met 1 el bloem, bak 2 minuten aan en blus met de marsala. Voeg de kalfsfond, het takje tijm en het laurierblaadje toe en laat het geheel 2 uur zacht garen.

  4. 4

    Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Pel en plet de knoflook. Bak de champignons gaar in een scheutje olijfolie, voeg de knoflook en morieljes toe en neem van het vuur.

  5. 5

    Als het vlees bijna zacht is, voeg je de champignons en morieljes toe. Laat die zeker nog 15 minuten meegaren.

  6. 6

    Maak de puree. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng met een scheutje melk, 2 el boter, peper, zout, nootmuskaat en de geschaafde truffel (of een mespunt truffelpasta). Serveer het stoofpotje met de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.