Recept

Wortelcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig recept van Regula Ysewijn!

bereiding
  1. 1

    Begin met de topping. Dep de cashewnoten droog en plaats in een foodprocessor of blender. Voeg de siroop toe en blend tot het glad is en voeg vervolgens zout en yoghurt toe. Meng verder tot alle stukjes uit de massa zijn en ze romig lijkt. Schep in een kommetje en plaats een uur in de vriezer voor meteen gebruik, en in de koelkast als je eerst nog je cake moet maken.

  2. 2

    Beboter en bebloem de twee cakepannen en leg een bakpapiertje op elke bodem. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Klop de olie en suiker 5 minuten samen in een elektrische mixer. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix tot het mengsel luchtig en romig is, opnieuw minstens 5 minuten lang. Voeg de sinaaszeste en specerijen toe, gevolgd door de wortel en vermeng goed met een spatel.

  4. 4

    Vouw er het volkorenmeel en het bakpoeder door en zorg dat alles goed vermeng is. Tot slot roer je er de noten door.

  5. 5

    Verdeel het beslag in twee bakvormen en klop dan hard met de vormen op je aanrecht zodat het deeg gelijk verdeeld is en de luchtbellen verdwijnen.

  6. 6

    Bak in het midden van de oven voor 35 à 40 minuten. Test met een satéstokje of tandenstoker: als het er schoon uitkomt, is de cake klaar. Hij is ook klaar wanneer het deeg terugspringt als je er met je vinger in duwt.

  7. 7

    Laat de cake volledig afkoelen alvorens je er de topping en vulling opsmeert. Het beste is dat de cake een dag oud is en je hem een uur voor je hem besmeert in de koelkast zet. Zet de cake ook meteen na het samenstellen weer in de koelkast als je hem niet meteen serveert.

  8. 8

    Besmeer de eerste cake met ongeveer 1/3 van de topping, plaats de andere cake erbovenop en smeer daar dan de rest van de topping op. Werk af naar believen. Gehakte pistachenoten zijn lekker en leuk, maar voor kinderen zijn marsepeinen worteltjes ook erg fijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!