Quiche met gehakt, pompoen en pastinaak
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met gehakt, pompoen en pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk warm wintertaartje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de beboterde quichevorm met bladerdeeg, bestrijk de randen met wat losgeklopt ei. Knip een rechthoek uit een vel bakpapier ter grootte van de quichebodem en leg op de bodem. Verdeel er wat bakparels over en bak 15 minuten in de oven. Haal de quichevorm uit de oven, verwijder de bakparels en het vel bakpapier. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Bak glazig in een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Spoel de tijm en rozemarijn, hou enkele takjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in lange parten. Schil de pastinaken en snij in lange parten. Blancheer de groenten afzonderlijk 2 minuten in kokend gezouten water.

  4. 4

    Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het gehakt over de quichebodem. Schik er de groenten op en schenk er het eimengsel bij.

  5. 5

    Bak de taart in 30 minuten goudbruin in de oven. Snipper er de rest van de tijm en rozemarijn over en serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de beboterde quichevorm met bladerdeeg, bestrijk de randen met wat losgeklopt ei. Knip een rechthoek uit een vel bakpapier ter grootte van de quichebodem en leg op de bodem. Verdeel er wat bakparels over en bak 15 minuten in de oven. Haal de quichevorm uit de oven, verwijder de bakparels en het vel bakpapier. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Bak glazig in een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Spoel de tijm en rozemarijn, hou enkele takjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in lange parten. Schil de pastinaken en snij in lange parten. Blancheer de groenten afzonderlijk 2 minuten in kokend gezouten water.

  4. 4

    Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het gehakt over de quichebodem. Schik er de groenten op en schenk er het eimengsel bij.

  5. 5

    Bak de taart in 30 minuten goudbruin in de oven. Snipper er de rest van de tijm en rozemarijn over en serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.