Recept

Quiche met zalm en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mooie goudkleurige randen? Bestrijk ze met losgeklopt eigeel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een beboterde quichevorm met het bladerdeeg. Knip een rechthoek uit een vel bakpapier ter grootte van de quichebodem en leg op de bodem. Verdeel er wat bakparels over en bak 15 minuten in de oven. Haal de quichevorm uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Spoel de kruiden, hou 1 takje dille apart voor de afwerking en snipper de rest samen met de munt en peterselie fijn. Meng de verse kruiden door de couscous en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de zalm en de broccoli over de quichebodem. Bestrooi met de couscous. Roer de eieren los met de yoghurt en schenk mee in de vorm. Brokkel er de gorgonzola over.

  5. 5

    Bak de quiche gaar in 40 minuten. Ontvorm en werk af met de rest van de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met zalm en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!