Quiche met spruitjes en pancetta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met spruitjes en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker winterse quiche

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon, snij ze doormidden en kook ze in 7 minuten gaar. Laat ze schrikken onder koud stromend water en uitlekken.

  2. 2

    Pel de knoflook en snipper fijn. Pel de rode uien en snij in fijne reepjes. Bak ze glazig in olijfolie. Voeg de spruitjes erbij en bak even mee op.

  3. 3

    Bekleed de quichevorm met het kruimeldeeg en snij de overtollige randen weg. Verdeel de groenten over de bodem. Snij de pancetta in stukjes en strooi over de groenten.

  4. 4

    Meng de eieren met de room en de gemalen kaas. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet het ei-roommengsel over de spruitjes en bak de quiche in 30 à 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon, snij ze doormidden en kook ze in 7 minuten gaar. Laat ze schrikken onder koud stromend water en uitlekken.

  2. 2

    Pel de knoflook en snipper fijn. Pel de rode uien en snij in fijne reepjes. Bak ze glazig in olijfolie. Voeg de spruitjes erbij en bak even mee op.

  3. 3

    Bekleed de quichevorm met het kruimeldeeg en snij de overtollige randen weg. Verdeel de groenten over de bodem. Snij de pancetta in stukjes en strooi over de groenten.

  4. 4

    Meng de eieren met de room en de gemalen kaas. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet het ei-roommengsel over de spruitjes en bak de quiche in 30 à 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.