Recept

Vegetarische lasagne met gegrilde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Boordevol smaak

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Stoof ze glazig in een kookpot met olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de laurier, de peterselietakjes en de tijm toe en laat een kwartier pruttelen op een zacht vuur.

  2. 2

    Spoel de groenten en maak schoon. Snij de portobello's, de courgette en aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Schik de plakken aubergine in een schaaltje. Bestrooi royaal met zout en laat zo'n 10 minuten trekken. Spoel goed na met koud water en dep de plakjes aubergine droog. Snij het kroontje van de rode paprika's en snij ze in vieren. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.

  3. 3

    Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en gril er alle groenten in langs beide kanten. Kruid met peper en zout en meng de groenten.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de parmezaan en meng met de ricotta. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep in een diepe ovenschaal een laagje tomatensaus op de bodem. Schik er de lasagnevellen op zonder dat ze elkaar overlappen. Bestrijk met een laagje kaas en schik daarop een laag gegrilde groenten. Herhaal en eindig met een laagje tomatensaus.

  6. 6

    Verdeel de mozzarellaplakjes over de lasagne. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische lasagne met gegrilde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!