Gewokte kalfsreepjes met mini-paksoi, boontjes en kokosmelk
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gewokte kalfsreepjes met mini-paksoi, boontjes en kokosmelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker light, met maar 460 kcal per portie. En bovendien lactosevrij.

bereiding
  1. 1

    Snij het citroengras grof. Pel de knoflook en rasp de gember. Doe samen met het citroengras, de honing, vissaus, currypasta en een snuifje zout in een blender en mix glad. Schep in een kom, giet er 150 ml kokosmelk bij en laat hierin het vlees 15 minuten marineren.

  2. 2

    Snij de kalfsoester in reepjes, verhit een scheut olie in een wok en roerbak het vlees goudbruin. Haal uit de pan.

  3. 3

    Spoel de boontjes en maak ze schoon. Spoel de paksoi en snij doormidden. Spoel de chilipeper en snij in ringetjes. Roerbak nu de boontjes en de gehalveerde paksoi 2 minuten. Voeg het vlees terug toe, giet er de rest van de kokosmelk en het limoensap bij en meng onder elkaar. Werk af met de chilipeper en de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het citroengras grof. Pel de knoflook en rasp de gember. Doe samen met het citroengras, de honing, vissaus, currypasta en een snuifje zout in een blender en mix glad. Schep in een kom, giet er 150 ml kokosmelk bij en laat hierin het vlees 15 minuten marineren.

  2. 2

    Snij de kalfsoester in reepjes, verhit een scheut olie in een wok en roerbak het vlees goudbruin. Haal uit de pan.

  3. 3

    Spoel de boontjes en maak ze schoon. Spoel de paksoi en snij doormidden. Spoel de chilipeper en snij in ringetjes. Roerbak nu de boontjes en de gehalveerde paksoi 2 minuten. Voeg het vlees terug toe, giet er de rest van de kokosmelk en het limoensap bij en meng onder elkaar. Werk af met de chilipeper en de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.