Gebakken bloemkoolrijst met zalm, peultjes en sesamdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken bloemkoolrijst met zalm, peultjes en sesamdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang gewone rijst eens door gezonde bloemkoolrijst: een slank alternatief. Dit gerecht bevat 511 kcal per portie.

bereiding
  1. 1

    Spoel de bloemkool en snij in roosjes. Doe ze in een blender en mix tot fijne korrels.

  2. 2

    Doe voor de dressing de sesamzaadjes in een vijzel en stamp grof. Spoel de gember en rasp fijn. Meng met de rest van de in grediënten en kruid met peper en zout. Zet koel.

  3. 3

    Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de couscous.

  4. 4

    Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan, bak de sjalot en pers de knoflook erbij. Voeg de peultjes toe en bak even mee. Doe er de bloemkoolrijst bij en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Spoel de verse kruiden, hak ze fijn en schep ze eronder. Bak de zalmfilets krokant in hete olie.

  5. 5

    Schep de gebakken bloemkoolrijst op de borden en leg er telkens een zalmfilet op. Geef er de sesamdressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de bloemkool en snij in roosjes. Doe ze in een blender en mix tot fijne korrels.

  2. 2

    Doe voor de dressing de sesamzaadjes in een vijzel en stamp grof. Spoel de gember en rasp fijn. Meng met de rest van de in grediënten en kruid met peper en zout. Zet koel.

  3. 3

    Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de couscous.

  4. 4

    Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan, bak de sjalot en pers de knoflook erbij. Voeg de peultjes toe en bak even mee. Doe er de bloemkoolrijst bij en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Spoel de verse kruiden, hak ze fijn en schep ze eronder. Bak de zalmfilets krokant in hete olie.

  5. 5

    Schep de gebakken bloemkoolrijst op de borden en leg er telkens een zalmfilet op. Geef er de sesamdressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.