Macaroni met kaassaus, gehakt en verse tomatenblokjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Macaroni met kaassaus, gehakt en verse tomatenblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'n Lekker en budgetvriendelijke pastaschotel in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Bak het gehakt goudbruin en kook de macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Smelt de boter met de bloem, laat 1 minuut al roerend bakken en voeg dan geleidelijk aan de melk en kippenfond toe. Blijf goed doorroeren met de garde tot een gladde saus. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Meng het gehakt met de helft van de gemalen kaas en de tomatenblokjes onder de saus.

  4. 4

    Meng de saus met de pasta en schep alles in een ovenschaal. Bestrooi met de overige kaas en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Garneer eventueel met enkele blaadjes oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Bak het gehakt goudbruin en kook de macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Smelt de boter met de bloem, laat 1 minuut al roerend bakken en voeg dan geleidelijk aan de melk en kippenfond toe. Blijf goed doorroeren met de garde tot een gladde saus. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Meng het gehakt met de helft van de gemalen kaas en de tomatenblokjes onder de saus.

  4. 4

    Meng de saus met de pasta en schep alles in een ovenschaal. Bestrooi met de overige kaas en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Garneer eventueel met enkele blaadjes oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.