Pasta met paddenstoelen, mozzarella en tijm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta met paddenstoelen, mozzarella en tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische herfstpasta die binnen het halfuur op tafel staat.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit glazig.

  3. 3

    Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon met een borsteltje. Snij in hapklare stukken en doe bij in de pan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de tijm en pluk de blaadjes. Voeg toe aan de pan. Blus met de witte wijn en voeg de room toe. Laat even inkoken.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Schep er een flinke portie paddenstoelensaus over. Scheur de mozzarella of burrata in stukken en strooi samen met de parmezaan over het bord. Werk af met wat tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit glazig.

  3. 3

    Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon met een borsteltje. Snij in hapklare stukken en doe bij in de pan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de tijm en pluk de blaadjes. Voeg toe aan de pan. Blus met de witte wijn en voeg de room toe. Laat even inkoken.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Schep er een flinke portie paddenstoelensaus over. Scheur de mozzarella of burrata in stukken en strooi samen met de parmezaan over het bord. Werk af met wat tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.