Recept

Pasta-pompoenschotel met pompoensaus en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een geweldige ovenschotel met de topper van het seizoen!

Extra krokant korstje: bestrooi de schotel de laatste 10 minuten met panko of broodkruim gemengd met olijfolie en wat tijm.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ongeveer 30 min in de oven.

  2. 2

    Kook de pasta 2 minuten korter dan op de verpakking vermeld staat. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht. Bak de pancettablokjes in een droge koekenpan knapperig. Snij de champignons in partjes en voeg samen met de tijm toe. Bak een 4-tal minuten verder. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

  3. 3

    Mix de gare pompoenblokjes glad met de bouillon en de pecorino. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de pasta door de saus en schep er het pancetta-groentemengsel onder. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het te dik is. Schep alles in een ovenschaal. Strooi er de mozzarella en de pompoenpitten over, dek af met folie en zet 10 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten. Werk af met extra tijm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta-pompoenschotel met pompoensaus en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!