Groentelasagne

  • 60 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Italiaans
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

     

    Snij de tomaten en de courgette in plakjes, pel en snipper de ui en snij de paprika in stukjes.

  2. Laat de diepvriesspinazie zacht worden in een klontje boter. Breng de spinazie op smaak met zout en peper en roer er voorzichtig de room door.

  3. Wrijf een ovenschaal in met de knoflook en vet in met boter. Leg een laagje courgette en ui op de bodem van de schaal. Kruid met tijm.

  4. Bedek met een laag lasagnevellen, die u bestrijkt met een laagje spinazieroom. Breng op de spinazieroom een laag met plakjes tomaat en paprika aan. Kruid met peper en zout.

  5. Bedek opnieuw met lasagne bestreken met spinazieroom. Herhaal tot alle groenten zijn opgebruikt.

  6. Strooi de mozzarella op de bovenste laag spinazieroom en bedek met enkele schijfjes tomaat. Kruid met peper, zout en tijm en bak 40 minuten in de oven.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Groentelasagne (3)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Groentelasagne met walnoten