Recept

Groentelasagne met zoete aardappelvellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lasagnevellen bevatten net zoals andere pastasoorten gluten. Je kunt de gedroogde of verse pastavellen best vervangen door een extra groente zoals dunne plakjes pompoen, aubergine, courgette of zoete aardappel. Bovendien zal de lasagne meteen een pak vriendelijker zijn voor de lijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in blokjes en de courgette in halve maantjes. Halveer de champignons.

  2. 2

    Fruit de ui en knoflook in olijfolie, voeg de champignons, courgette en paprika toe. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes en kruiden toe, laat pruttelen.

  3. 3

    Schil en snij de zoete aardappelen in dunne schijfjes met behulp van een mandoline. Bouw in een ovenschaal de lasagne op met saus, zoete aardappelvellen en ricotta. Eindig met een laagje zoete aardappel en kaas. Bak 40 minuten op 180°C en laat 5 minuten rusten voor je de lasagne aansnijdt.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentelasagne met zoete aardappelvellen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!