Salade van gebakken watermeloen met tonijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van gebakken watermeloen met tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke zomerse salade met maar 350 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Verwijder de schil en snij de watermeloen in plakken van ongeveer 3 cm dik. Snij in grove parten, bestrooi lichtjes met zout en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een hete pan en bak de meloen kort aan beide kanten.

  3. 3

    Dep de tonijn voor het grillen droog met keukenpapier en wrijf 'm in met olie. Leg de vis diagonaal op de grill, gril kort en draai 'm 90° voor een mooi ruitjespatroon. Draai om. Zorg dat hij vanbinnen nog rosé is. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Snij in dunne plakjes.

  4. 4

    Spoel en halveer de radijzen. Spoel de waterkers en schud droog. Meng de waterkers met de rode biet. Verdeel over de borden en schik de radijsjes, watermeloen en tonijn op de salade.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Werk de salades af met lente-ui, preischeuten en pistachenoten. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en citroensap. Eet je deze salade als hoofdmaaltijd, vul 'm dan aan met krielaardappeltjes uit de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwijder de schil en snij de watermeloen in plakken van ongeveer 3 cm dik. Snij in grove parten, bestrooi lichtjes met zout en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een hete pan en bak de meloen kort aan beide kanten.

  3. 3

    Dep de tonijn voor het grillen droog met keukenpapier en wrijf 'm in met olie. Leg de vis diagonaal op de grill, gril kort en draai 'm 90° voor een mooi ruitjespatroon. Draai om. Zorg dat hij vanbinnen nog rosé is. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Snij in dunne plakjes.

  4. 4

    Spoel en halveer de radijzen. Spoel de waterkers en schud droog. Meng de waterkers met de rode biet. Verdeel over de borden en schik de radijsjes, watermeloen en tonijn op de salade.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Werk de salades af met lente-ui, preischeuten en pistachenoten. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en citroensap. Eet je deze salade als hoofdmaaltijd, vul 'm dan aan met krielaardappeltjes uit de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.