Kalfsblanquette

Zo maak je ‘t
  1. Maak 1 ui, 1 wortel, de prei en de selder schoon.

    Bind een tijmtak, 1 laurierblad en wat peterseliestengels samen met keukentouw voor het kruidentuiltje.

    Steek de kruidnagel in de andere ui.

    Pel de zilveruitjes.

    Maak de overige 2 wortels schoon en snij ze in plakjes.

    Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.

  2. Snij het kalfsvlees in kleine stukken en bak het aan in wat boter in een grote gietijzeren pan.

  3. Doe 2 uien, 1 wortel, de prei, de selder (ongesneden) en het kruidentuiltje bij het vlees en voeg 2 liter water toe.

    Breng aan de kook en kruid met peper en zout.

    Laat 20 à 30 minuten garen onder deksel.

  4. Besprenkel de wortel (in plakjes) en de zilveruitjes met water, laat ze 1 minuutje koken in een sauteuse(pan met deksel) met 20 g boter en een snuifje zout.

    Voeg de champignons bij de zilveruitjes en de wortelen.

  5. Zeef het kalfsvlees en verwijder de groenten, hou het vlees warm onder aluminiumfolie.

    Hou de kalfsbouillon apart.

    Smelt 50 g boter in de gietijzeren pan en voeg er de bloem bij.

    Blus met de kalfsbouillon en laat al roerend indikken.

    Voeg er 2 dl room bij en laat nog even goed warmen.

    Breng op smaak met peper en zout en voeg er het vlees, de wortelen, de zilveruitjes en de champignons bij.

Of toch iets anders?