Heerlijke kalfsblanquette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Heerlijke kalfsblanquette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stoofpotje boordevol smaak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de wortel, pel de ui, snij beide in stukjes. Hak de peterselie. Snij het kalfsvlees in blokjes. 

  2. 2

    Breng ½ l water aan de kook met de ui, de wortel, de tijm, de laurier en de kruidnagels. Doe het vlees erbij en laat 35 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Neem het vlees uit de pan en hou warm. Zeef de bouillon. Meet er 150 ml van af en breng dat aan de kook. 

  4. 4

    Roer de bloem los in de melk. Schenk ze al roerend bij de bouillon en laat even doorkoken. Voeg er dan, van het vuur af, het citroensap aan toe. 

  5. 5

    Schep het vlees door de saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de wortel, pel de ui, snij beide in stukjes. Hak de peterselie. Snij het kalfsvlees in blokjes. 

  2. 2

    Breng ½ l water aan de kook met de ui, de wortel, de tijm, de laurier en de kruidnagels. Doe het vlees erbij en laat 35 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Neem het vlees uit de pan en hou warm. Zeef de bouillon. Meet er 150 ml van af en breng dat aan de kook. 

  4. 4

    Roer de bloem los in de melk. Schenk ze al roerend bij de bouillon en laat even doorkoken. Voeg er dan, van het vuur af, het citroensap aan toe. 

  5. 5

    Schep het vlees door de saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.