Recept

Koude amandelsoep met blauwe druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ajo blanco is de authentieke voorloper van de huidige gazpacho (koude tomatensoep). Het is een traditioneel Spaans recept waarbij restjes werden opgewerkt. Heerlijk bij tropisch warme temperaturen. 

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook, doe ’m samen met de amandelen in een grote mengkom en scheur er het witbrood bij. Voeg er 500 milliliter water, de sherry en de olijfolie aan toe en laat minstens 30 minuten weken. Kruid met peper en zout, doe alles in de blender en mix glad. Zet de soep in de koelkast, of de diepvries als je niet veel tijd hebt.

  2. 2

    Rooster het zuurdesembrood. Spoel en halveer de druiven.

  3. 3

    Verdeel de koude soep over de borden. Schik er de druiven in. Rasp de limoenen over de borden en pers er het sap bij. Kruid met peper en serveer met de toast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koude amandelsoep met blauwe druiven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!