Stoofpot van traag gegaarde honing-knoflook-kip met krielaardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpot van traag gegaarde honing-knoflook-kip met krielaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'n Stoofpotje om duimen en vingers bij af te likken.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en halveer ze. Verwijder het loof van de wortelen en spoel ze. Maak de boontjes schoon. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Meng de sojasaus met de honing, de ketchup, de oregano en de gesnipperde knoflook tot een gladde saus.

  3. 3

    Vet een ovenschotel in en leg er de kip, aardappelen en wortelen in. Lepel er de helft van de saus over en sprenkel nog wat olijfolie over het geheel. Gaar 30 minuten in de oven. Leg er de boontjes bij en voeg de rest van de saus toe. Gaar nog 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en halveer ze. Verwijder het loof van de wortelen en spoel ze. Maak de boontjes schoon. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Meng de sojasaus met de honing, de ketchup, de oregano en de gesnipperde knoflook tot een gladde saus.

  3. 3

    Vet een ovenschotel in en leg er de kip, aardappelen en wortelen in. Lepel er de helft van de saus over en sprenkel nog wat olijfolie over het geheel. Gaar 30 minuten in de oven. Leg er de boontjes bij en voeg de rest van de saus toe. Gaar nog 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.