Salade van krieltjes met buikspek en asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van krieltjes met buikspek en asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een salade vol smaak

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met de honing en de gember, doe er de kalfsfond bij en breng aan de kook in een steelpannetje. Laat 30 minuten inkoken.

  2. 2

    Halveer de krieltjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Maak de asperges en de peultjes schoon en blancheer ze apart beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Hak de dragon fijn. Bak de krieltjes in wat boter, doe er de aspergepunten en dragon bij en roerbak verder.

  4. 4

    Bak het buikspek op de grill of bbq, smeer er met een borsteltje de honingsaus over, draai om en herhaal een paar keer tot het vlees glanst.

  5. 5

    Hussel de peultjes door de aardappelsalade en serveer met het buikspek en extra dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met de honing en de gember, doe er de kalfsfond bij en breng aan de kook in een steelpannetje. Laat 30 minuten inkoken.

  2. 2

    Halveer de krieltjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Maak de asperges en de peultjes schoon en blancheer ze apart beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Hak de dragon fijn. Bak de krieltjes in wat boter, doe er de aspergepunten en dragon bij en roerbak verder.

  4. 4

    Bak het buikspek op de grill of bbq, smeer er met een borsteltje de honingsaus over, draai om en herhaal een paar keer tot het vlees glanst.

  5. 5

    Hussel de peultjes door de aardappelsalade en serveer met het buikspek en extra dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.