Recept

Romeinse salade met zalm en ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Warme maaltijdsalade

bereiding
  1. 1

    Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteentjes. Pers de knoflook en meng met 4 el arachideolie. Verhit de olie in een pan en bak het brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Meng de mayonaise met de mosterd en de worcestershiresaus. Roer 4 ansjovisfilets (in stukjes) door de dressing.

  3. 3

    Spoel de sla en snij in repen. Meng met de dressing en het brood.

  4. 4

    Schil de komkommer en snij ‘m overlangs doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de komkommer in plakjes. Snipper de lente-ui.

  5. 5

    Bak de zalmrepen in olijfolie, maar zorg ervoor dat ze binnenin mooi rosé blijven.

  6. 6

    Verdeel de salade, komkommer en lente-ui over 4 borden. Leg er een stukje zalm bovenop. Werk af met de parmezaanschilfers en de resterende ansjovisfilets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romeinse salade met zalm en ansjovis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteentjes. Pers de knoflook en meng met 4 el arachideolie. Verhit de olie in een pan en bak het brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Meng de mayonaise met de mosterd en de worcestershiresaus. Roer 4 ansjovisfilets (in stukjes) door de dressing.

  3. 3

    Spoel de sla en snij in repen. Meng met de dressing en het brood.

  4. 4

    Schil de komkommer en snij ‘m overlangs doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de komkommer in plakjes. Snipper de lente-ui.

  5. 5

    Bak de zalmrepen in olijfolie, maar zorg ervoor dat ze binnenin mooi rosé blijven.

  6. 6

    Verdeel de salade, komkommer en lente-ui over 4 borden. Leg er een stukje zalm bovenop. Werk af met de parmezaanschilfers en de resterende ansjovisfilets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!