Recept

Klassieke bouillabaisse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Franse visklassieker.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Spoel de venkel en tomaten en snij in dunne partjes. Maak de prei schoon en snij in ringen. Hou het venkelgroen apart.

  2. 2

    Verwarm wat olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en de look glazig. Doe de venkel erbij en laat kort meestoven. Voeg de prei en de tomaten toe. Meng de tomatenpuree onder de groenten. Laat alles al roerend een paar minuten stoven. Bestrooi met de bloem, schep om en blus met de pastis. Voeg de visfumet, tijm, laurierblaadjes en saffraandraadjes toe. Laat 45 minuten op ‘n zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Maak de rouille. Pel en plet de knoflook en roer er de eidooier door. Voeg langzaam, en onder voortdurend mixen, de helft van de olie toe. Voeg vervolgens het bouillabaissevocht en het citroensap toe. Voeg daarna de rest van de olie heel langzaam toe en blijf goed mixen. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Roer de tomatenpuree erdoor en werk af met saffraan.

  4. 4

    Snij de vis in hapklare stukken en leg mee bij de groenten. Kruid met peper en zout. Roer niet te veel in de soep, anders beschadig je de vis.

  5. 5

    Serveer de bouillabaisse met het stokbrood en de rouille. Garneer met wat venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke bouillabaisse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!