Recept

Andijviestoemp met spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en goedkope maaltijd die je binnen de 35 minuten op tafel zet. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en snij ‘m in heel fijne reepjes.

  2. 2

    Maak een vinaigrette van arachideolie, azijn, peper en zout. Lepel de vinaigrette over de andijvie. Bak de spekjes aan in een beetje boter.

  3. 3

    Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in een sauspan op een hoog vuur met flink wat boter tot ze donkerbruin kleuren. Blus met een scheutje warm water en laat de uien opnieuw bakken in de pan. Blus nu met de bouillon en laat tot sausdikte inkoken. Kruid met flink wat peper en een beetje zout en breng eventueel op smaak met azijn. Bind de saus met maïzena.

  4. 4

    Plet de gekookte aardappelen met een vork en meng met drie vierde van de uiensaus. Leg hierop de andijvie en strooi er spekblokjes over. Werk af met nog een beetje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Andijviestoemp met spekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!