Recept

Frittata met courgette en yoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en zomerse frittata met courgette. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en halveer. Maak de prei schoon en snipper 'm fijn. Stoof de prei en knoflook aan in olijfolie. Zet even opzij.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij 'm in lange dunne slierten. Spoel het basilicum en snipper de helft fijn. Hou een dikke lepel yoghurt apart en meng de rest met de eieren, peper en zout in een kom. Voeg de courgetteslierten, het fijngesnipperd basilicum en de parmezaan toe en meng voorzichtig.

  3. 3

    Neem een ovenschaaltje en lepel er de gefruite prei in, verdeel er het courgette-eimengsel over.

  4. 4

    Bak de frittata 30 minuten in de oven. Haal de frittata uit de oven en laat even afkoelen.

  5. 5

    Schep er een stevige toef Griekse yoghurt op en werk af met plukjes basilicum en verse munt Snij in kleine hapklare stukjes en serveer lauw of koud als aperitiefhapje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frittata met courgette en yoghurt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!