Recept

Saffraan-amandelcoupe met amandelcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel desserr 

bereiding
  1. 1

    Start met de bereiding van de basis voor het ijs. Mix de eierdooiers en de suiker in de kom van de keukenrobot tot een stevige ruban. Breng de melk aan de kook samen met de vanillestok, de vanillezaadjes en de saffraandraadjes en giet de melk op het stevige eierschuim. Verwarm het geheel opnieuw in de pan tot het lichtjes gebonden is. Let op: het mengsel mag niét koken, anders schift je vanillebasis.

  2. 2

    Zet een andere grote pan in een bodempje ijskoud water en giet de vanille-saffraanbasis erin. Laat helemaal afkoelen.

  3. 3

    Zet een pannetje op het vuur met de amandelen en rooster. Hak grof en laat helemaal afkoelen. Meng dan 1/3 ervan door de vanille-saffraanbasis.

  4. 4

    Bereid ondertussen de crumble. Meng hiervoor de boter met de suiker tot een zacht mengsel. Meng de bloem, cacaopoeder, grof zeezout en bakpoeder in een schaal en roer dit door het boter-suikermengsel. Druppel er het vanille-extract bij en voeg tenslotte de melk toe. Meng tot een homogeen deeg en roer er tenslotte de resterende amandelen onder.

  5. 5

    Rol de crumble op een vel bakpapier uit tot ½ cm dikte en bak in de oven gedurende 20 minuten. De crumble moet krokant zijn, maar zacht binnenin. Haal uit de oven, laat afkoelen en brokkel tot slot in stukjes.

  6. 6

    Intussen is het vanille-amandel-saffraan-ijs volledig afgekoeld; draai het in de ijsmachine tot stevig ijs. Vries in of serveer meteen.

  7. 7

    Schep een bolletje ijs in iedere coupe en werk af met de amandelcrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saffraan-amandelcoupe met amandelcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!