Recept

Komkommer-limoensorbet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessertje met komkommer? Dit móét je proeven!

Geen ijsmachine? Geen probleem!

Doe de komkommermix in een afsluitbaar bakje, dek het af en zet het in de diepvries. Haal het bakje 5 minuten voor het serveren uit de diepvriezer en roer er eens door.

bereiding
  1. 1

    Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Doe de komkommer, het limoensap en de suiker in een blender en mix fijn. Zet het mengsel 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Schep na een uur het mengsel in de ijsmachine. Laat dit volgens de aanwijzingen op het toestel draaien tot sorbet. Verdeel de sorbet over schaaltjes en werk hem af met de bloemetjes van komkommerkruid en de extra stukjes komkommer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommer-limoensorbet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!