Recept

Kalfsgebraad in kruidenkorst met gratin van aardappel en koolrabi

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Wanneer is de gratin gaar?

De gratin is klaar als je met een scherp mes zacht en vlot door de aardappelen en koolrabi glijdt.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen en de koolrabi en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes.

 2. 2

  Vet een ovenschaal in met olijfolie en vorm een laagje van plakjes aardappel en koolrabi. Kruid ze met peper en zout en beleg ze met een laagje raclettekaas. Verwerk alle koolrabi, aardappel en raclettekaas in laagjes. Kruid de room met peper en zout en giet die in de ovenschaal. Dek ze af met bakpapier en zet er een zwaardere ovenschaal of een gewicht op. Gaar 50 à 60 minuten in de oven.

 3. 3

  Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Doe de oregano, de peterselie, de knoflook, de geraspte citroenschil, een snuifje zout en 50 milliliter olijfolie in een blender en hak alles fijn.

 4. 4

  Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gebraad op hoog vuur aan. Kruid het gebraad met peper en zout, bestrijk het met de kruidenmengeling en leg het in een ovenschaal. Bak het 30 à 35 minuten in de oven bij de gratin.

 5. 5

  Haal alles uit de oven en laat even afgedekt rusten. Spoel de veldsla, laat ze goed uitlekken en breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout. Snij het kalfsgebraad in plakjes en serveer het met de gratin en de veldsla. Werk af met de extra oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsgebraad in kruidenkorst met gratin van aardappel en koolrabi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!