Recept

Rundergehaktpotje met pompoen en bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere maaltijd met gehakt, pompoen en bloemkool die je klaarmaakt in 35 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Laat de erwtjes ontdooien. Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper beide fijn. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel ze.

  2. 2

    Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook in 3 à 4 minuten zachtjes glazig. Voeg het gehakt en de currypasta toe en roerbak op een hoog vuur tot het gehakt mooi rul en goudbruin is.

  3. 3

    Voeg de pompoenblokjes, de bloemkoolroosjes, de tomatenblokjes met sap en ± 200 ml water toe, breng het geheel aan de kook en laat 10 min. sudderen op een middelhoog vuur, tot de groenten beetgaar zijn.

  4. 4

    Voeg de erwtjes en eventueel ook de rozijnen toe en laat nog 2 à 3 min. pruttelen. Garneer de gehaktcurry met verse koriander en serveer hem met basmatirijst, yoghurt en papadums.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rundergehaktpotje met pompoen en bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!