Recept

Pompoenlasagne met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle lasagne met extra veel groenten!

Snel-klaar-tips:

• Maak een sausje van dikke kokosmelk en geitenkaas, dat is véél sneller klaar dan de klassieke roomsaus. 

• Niets mis met een blik kwalitatieve tomatenblokjes. Breng ze op smaak met kruiden of specerijen naar smaak zoals een lepeltje harissa, een snuifje gerookt paprika-poeder of wat Provençaalse kruiden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook en de gedroogde tijm met de tomatenblokjes en kruid de saus met peper en zout.

  2. 2

    Breng de kokosmelk aan de kook. Voeg de zachte geitenkaas toe en laat die op een zacht vuur smelten. Kruid de kaassaus met peper en zout. Bind de saus eventueel met een lepeltje maïszetmeel opgelost in een klein beetje water.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg een laag kant-en-klare pompoenvellen op de bodem. Verdeel er wat tomatensaus en dan een beetje geitenkaasbechamel over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus en de geraspte geitenkaas. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin ziet. Werk hem af met de verse tijm en serveer.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenlasagne met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!