Bloemkool-knoflookstoemp met chorizo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkool-knoflookstoemp met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere stoemp met bloemkool, look en chorizo. Heel de familie zal er dol op zijn! 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Snij de bloemkool in roosjes, spoel goed en kook ze de laatste 8 à 10 minuten mee met de aardappelen zodat ze beetgaar zijn.

  3. 3

    Pel de teentjes knoflook en snipper fijn. Bak de knoflook kort op in een pannetje met wat boter of olie.

  4. 4

    Giet de melk in een kookpot en smelt er 30 gram boter in. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn in de kookpot met melk en gesmolten boter. Roer er de zure room door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Snij de chorizo in stukjes en meng onder de puree, samen met de fijngesnipperde bladpeterselie en de gefruite knoflook. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Snij de bloemkool in roosjes, spoel goed en kook ze de laatste 8 à 10 minuten mee met de aardappelen zodat ze beetgaar zijn.

  3. 3

    Pel de teentjes knoflook en snipper fijn. Bak de knoflook kort op in een pannetje met wat boter of olie.

  4. 4

    Giet de melk in een kookpot en smelt er 30 gram boter in. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn in de kookpot met melk en gesmolten boter. Roer er de zure room door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Snij de chorizo in stukjes en meng onder de puree, samen met de fijngesnipperde bladpeterselie en de gefruite knoflook. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.