Krokante pompoenkoekjes met zure room en bieslook
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krokante pompoenkoekjes met zure room en bieslook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegetarisch hapje dat je maakt binnen de 30 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij het pompoenvlees in gelijke stukken. Kook de pompoen samen met de aardappelen gaar en giet af. Pureer ze grof.

  2. 2

    Pers de knoflook en snij de lente-uitjes fijn. Meng ze door de puree en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak 8 koekjes van het mengsel en haal ze door het paneermeel. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de koekjes langs beide kanten goudbruin en krokant.

  4. 4

    Breng de zure room op smaak met peper en zout. Doe de room in een spuitzak met gekartelde mond, spuit op elk koekje een toefje zure room en werk af met de bieslook. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij het pompoenvlees in gelijke stukken. Kook de pompoen samen met de aardappelen gaar en giet af. Pureer ze grof.

  2. 2

    Pers de knoflook en snij de lente-uitjes fijn. Meng ze door de puree en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak 8 koekjes van het mengsel en haal ze door het paneermeel. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de koekjes langs beide kanten goudbruin en krokant.

  4. 4

    Breng de zure room op smaak met peper en zout. Doe de room in een spuitzak met gekartelde mond, spuit op elk koekje een toefje zure room en werk af met de bieslook. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.