Recept

Homemade ravioli gevuld met champignons, geitenkaas en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarische pasta die er superfeestelijk uitziet. 

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg: leg de bloem op een werkblad. Maak in het midden een putje en breek hierin 3 eieren. Meng met je vingers de eieren en de bloem tot je een vast deeg krijgt. Voeg eventueel een beetje water of olijfolie toe. Leg het deeg in de koelkast.

  2. 2

    Maak de vulling: pel de sjalot en maak de champignons schoon. Snij ze fijn. Pel de teentjes knoflook en plet ze. Stoof de sjalot aan in een scheut olijfolie en voeg de teentjes knoflook toe. Laat zachtjes garen. Voeg na enkele minuten de champignons toe, kruid met peper en zout en bak ze gaar. Laat afkoelen.

  3. 3

    Hak de walnoten heel fijn. Meng de champignons met de geitenkaas, een losgeklopt ei en de walnoten. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Maak de ravioli: rol het deeg zo dun mogelijk uit met een pastamolentje of met een deegrol. Maak twee even grote lappen deeg. Schep op een vel deeg hoopjes ter grootte van een koffielepeltje champignon-geitenkaasmengeling. Laat tussen elk hoopje 3 cm. Leg dan het 2e deeg erbovenop.

  5. 5

    Druk het deeg goed aan rond de hoopjes mengeling. Zorg ervoor dat er zeker geen lucht meer tussen zit of je vulling loopt weg. Gebruik nu een uitsteekvorm of deegsnijder om ravioli uit te snijden. Leg ze op een bebloemd bord in de ijskast.

  6. 6

    Rasp de schil van de citroen. Smelt 100 g boter tot ze goudbruin kleurt. Voeg een snuifje zout, 1 kl citroenrasp en wat truffel toe. Zet onmiddellijk van het vuur. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet er wat truffel-citroenboter over. Garneer met eventueel nog wat truffelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade ravioli gevuld met champignons, geitenkaas en walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!