Recept

Witloof gevuld met geitenkaas met peterseliepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Mag er toch een stukje vlees bij? Wikkel dan een plakje ontbijtspek of gedroogde ham rond het witloof.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Snipper de peterselie fijn.

  2. 2

    Spoel het witloof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de bittere kern en de middelste blaadjes. Snipper die blaadjes heel fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Klop de geitenkaas los met de sojaroom. Meng er het gesnipperde witloof, de sinaasappelschil en 1/4 van de krulpeterselie onder. Breng de kaasvulling op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vul de witloofhelften met de kaasvulling en duw ze een beetje op elkaar. Draai er keukentouw rond en leg de rolletjes in een ingeoliede ovenschaal. Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie en het sinaasappelsap. Bak ze 25 minuten in de oven. Dek ze eventueel de eerste 15 minuten af met aluminiumfolie.

  4. 4

    Giet intussen de aardappelen af en pureer ze met het ei en een klontje boter en kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de rest van de gesnipperde peterselie onder. Serveer het gevulde witloof met de puree en werk het gerecht af met de gehakte walnoten en de extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof gevuld met geitenkaas met peterseliepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!