Saltibarsciai
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Saltibarsciai

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Litouwse bietensoep

bereiding
  1. 1

    Maak de bieten schoon. Zet onder water en kook tot ze zacht zijn.

    Kook de eieren hard.

  2. 2

    Maak de komkommers schoon en snij in kleine blokjes

    Pel de eieren en splits het eiwit en de eidooier. Hak het eiwit fijn.

    Hak de lente-ui en meng met de eidooiers en wat zout.

  3. 3

    Haal de bieten uit het water en bewaar het kookvocht.
    Koel de bieten onder koud stromend water. Pureer ze zodra ze afgekoeld zijn.

  4. 4

    Meng de karnemelk met het kookvocht en de zure room. Voeg dan de bieten, komkommer, eiwitten en lente-ui toe.
    Laat afkoelen in de koelkast en serveer met verse dille.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de bieten schoon. Zet onder water en kook tot ze zacht zijn.

    Kook de eieren hard.

  2. 2

    Maak de komkommers schoon en snij in kleine blokjes

    Pel de eieren en splits het eiwit en de eidooier. Hak het eiwit fijn.

    Hak de lente-ui en meng met de eidooiers en wat zout.

  3. 3

    Haal de bieten uit het water en bewaar het kookvocht.
    Koel de bieten onder koud stromend water. Pureer ze zodra ze afgekoeld zijn.

  4. 4

    Meng de karnemelk met het kookvocht en de zure room. Voeg dan de bieten, komkommer, eiwitten en lente-ui toe.
    Laat afkoelen in de koelkast en serveer met verse dille.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.