Recept

Cupcakes afgewerkt met honingfrosting en blauwe bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere cupcakes met een heerlijke frosting. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Vet een muffinvorm in met boter, bestuif met bloem. Zeef de zelfrijzende bloem boven een grote mengkom. Roer er de suiker en de chocoladestukjes door. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de melk en de geraspte citroenschil.

  2. 2

    Giet dit mengel in het kuiltje samen met de gesmolten boter. Roer met een houten lepel tot alles gemengd is, maar het beslag moet nog klonterig zijn.

  3. 3

    Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor driekwart. Bak ongeveer 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een metalen pen, komt deze schoon uit de muffins, dan zijn ze klaar. laat ze nog 5 minuten in de vorm zitten voor je ze op een rooster laat afkoelen.

  4. 4

    Roer 50 milliliter honing en 1 koffielepel vanille-extract door de roomkaas en laat nog even opstijven in de koelkast. Doe in een spuitzak met ronde spuitmond. Als de cakejes volledig zijn afgekoeld, spuit je de honingfrosting op de cakejes. Lepel er nog wat honing over en werk af met blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cupcakes afgewerkt met honingfrosting en blauwe bessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!