Chocoladekoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladekoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het beste recept voor deze heerlijke klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de chocolade samen met 20 gram van de boter smelten. Meng de fijne suiker en de bruine suiker met de rest van de zachte boter en roer tot een romige massa. Schenk er de gesmolten chocolade bij. Roer goed glad.

  2. 2

    Zeef de bloem en strooi ze samen met het maïszetmeel bij het chocolademengsel. Meng en voeg er tot slot het ei aan toe. Bewerk tot een glad deeg. Zet 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Rol het deeg uit en steek er met vormpjes koekjes uit. Leg ze ver genoeg van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. 4

    Bak de koekjes 8 à 10 minuten in de oven op 180°C. Laat ze afkoelen op een rooster. Werk eventueel af met gezeefd cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de chocolade samen met 20 gram van de boter smelten. Meng de fijne suiker en de bruine suiker met de rest van de zachte boter en roer tot een romige massa. Schenk er de gesmolten chocolade bij. Roer goed glad.

  2. 2

    Zeef de bloem en strooi ze samen met het maïszetmeel bij het chocolademengsel. Meng en voeg er tot slot het ei aan toe. Bewerk tot een glad deeg. Zet 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Rol het deeg uit en steek er met vormpjes koekjes uit. Leg ze ver genoeg van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. 4

    Bak de koekjes 8 à 10 minuten in de oven op 180°C. Laat ze afkoelen op een rooster. Werk eventueel af met gezeefd cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.